View this email in your browser

 

 

Dit is de nieuwsbrief van SNBN, Stichting Nederlanders buiten Nederland. De organisatie die opkomt voor jouw situatie.
 

‘Percentage niet-aangekomen stemdocumenten zijn onacceptabel hoog’

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn voorbij. Het echte nieuws zit niet zozeer in de uitgebrachte stemmen, maar juist in de niet-uitgebrachte stemmen. Net zoals twee jaar geleden zijn er veel, veel stemmen vanuit het buitenland verloren gegaan. De afgelopen weken gaf onze stemmen tracker een duidelijk beeld: ongeveer een derde van de stemdocumenten kwam niet aan. Lees meer…

Hoe hebben Nederlanders in jouw land gestemd?

De PvdA was maar in één land de favoriet onder Nederlanders in het buitenland en landgenoten in Canada en de VS stemden het meest op D66. We hebben exclusief voor jullie op een rijtje gezet wie in welk land heeft gewonnen én hoeveel zetels elke partij zou krijgen als alleen Nederlanders in het buitenland zouden mogen stemmen

Dit zijn onze vertegenwoordigers in jouw regio!

Als SNBN hebben wij elf (onbezoldigde) bestuursleden die over vier continenten zijn verdeeld. Uiteraard is het daarmee nog steeds onmogelijk om goed bereikbaar te zijn voor alle Nederlanders. Daarom hebben wij regionale vertegenwoordigers. Dat zijn onze aanspreekpunten in zoveel mogelijk landen of regio’s. Benieuwd wie jouw regio vertegenwoordigt en waar we nog hulp kunnen gebruiken?

Woensdagavond spreekbeurt SNBN in Atlanta

Nederlanders in Atlanta, woensdagavond komt onze voorzitter Eelco Keij langs om te praten over allerlei zaken die momenteel spelen. Dat zal niet alleen over verkiezingen gaan… Jij kunt er bij zijn! Meer info vind je hier.

Dagelijks vinden tientallen Nederlanders in het buitenland onze Facebookpagina

Om zo snel mogelijk te communiceren met Nederlanders over de hele wereld en om nieuwtjes te delen hebben we onze facebookpagina. Sommigen gaan hier met elkaar in debat of sturen ons een vraag op. Leuk als je ons ook wilt volgen! Voor wie twitter heeft, ook daar zijn we te vinden.

Onze bestuursleden werken gratis, maar sommige dingen kosten gewoon geld 🙂

Binnenkort zullen we ons beleidsplan openbaar maken en op de website zetten. Daarin kun je zelf zien wat onze plannen zijn. Plannen kosten geld, en zowel bestuursleden als regionaal vertegenwoordigers doen dit werk als vrijwilligers. Om het verschil voor de Nederlanders buiten Nederland te kunnen maken, vragen we om donaties – klein of groot, alles is welkom.

We zijn bezig om donatie-kanalen te openen, waaronder online (via o.a. PayPal en iDEAL) en via een bankrekeningnummer. De ING stelt nogal wat eisen aan het opzetten van een bankrekeningnummer vanuit het buitenland, dus dat zal nog enkele weken duren. Als ‘backup’ hebben we een Raborekening, dat we doorgeven wanneer je ons hierover mailt.

Donaties zijn écht belangrijk. Natuurlijk zullen wij ook bij bedrijfsleven en overheid langsgaan!