Heb jij je stemdocumenten (niet) op tijd ontvangen?

Heb jij je documenten om te stemmen voor het Europees Parlement (ook niet) op tijd ontvangen? Geef het dan aan op onze wereldkaart voor de stemmen tracker. Nederland heeft naar aanleiding van deze wereldkaart in 2017 een aantal wijzigingen doorgevoerd. We weten zeker dat Den Haag ook dit jaar deze stemmen tracker volgt en onze aanbevelingen wil horen. Tip: hoe meer Nederlanders zoals jij dit invullen, hoe meer aandacht wij genereren. Dus stuur ‘m door via whatsapp, email, facebook, twitter…

In het buitenland wonende kandidaat-Europarlementariërs gingen voor ons in radiodebat

Het was nog nooit eerder gebeurd: een radiodebat tussen kandidaten voor het Europees Parlement die zelf in het buitenland wonen. Vier kandidaten – woonachtig in Rome, Brussel en Shanghai – van het CDA, PvdA, D66 en GroenLinks gingen voor ons in debat over thema’s die Nederlanders buiten Nederland bezig houden. Thema’s waren bijvoorbeeld stemmen vanuit het buitenland, dubbele nationaliteit en de Brexit. Met dank aan onze partner Grenzeloos Ondernemen werd het een interessant debat.

Doneren om jouw belangen te behartigen

Binnenkort zullen we ons beleidsplan openbaar maken en op de website zetten. Daarin kun je zelf zien wat onze plannen zijn. Plannen kosten geld, en zowel bestuursleden als regionaal vertegenwoordigers doen dit werk als vrijwilligers. Om het verschil voor de Nederlanders buiten Nederland te kunnen maken, vragen we om donaties – klein of groot, alles is welkom.

We zijn bezig om donatie-kanalen te openen, waaronder online (via o.a. PayPal en iDEAL) en via een bankrekeningnummer. De ING stelt nogal wat eisen aan het opzetten van een bankrekeningnummer vanuit het buitenland, dus dat zal nog enkele weken duren. Als ‘backup’ hebben we een Raborekening, dat we doorgeven wanneer je ons hierover mailt.

Donaties zijn écht belangrijk. Natuurlijk zullen wij ook bij bedrijfsleven en overheid langsgaan!

De e-mail in z’n officiële jasje lezen én je via die e-mail meteen aanmelden om hem ook zelf te ontvangen? Dat kan via: https://mailchi.mp/snbn/13052019.