Over Stichting Nederlanders Buiten Nederland

Stichting Nederlanders Buiten Nederland (SNBN) is opgericht in 2019 en heeft als doel de belangen van de Nederlanders buiten Nederland zo goed en effectief mogelijk te behartigen.

We bestaan als bestuur volledig uit vrijwilligers. Wij wonen zelf verspreid over de hele wereld en lopen op de één of andere manier in het buitenland tegen (Nederlandse) obstakels aan. Dit is bijvoorbeeld op het terrein van nationaliteit, pensioen, Nederlands onderwijs, paspoorten en deelname aan verkiezingen.

We willen samenwerken om daar verbetering in te brengen.We zien goed contact met de politiek als de beste manier om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Voor de politiek zijn we vraagbaak en aanspreekpunt, voor Nederlanders buiten Nederland zijn we de brug tot inspraak en verandering in politiek Den Haag.

Hieronder kun je lezen wie er in het bestuur zit. Gekozen politici zul je hier niet zien, wél een grote meerderheid aan bestuursleden die expliciet lid is van een politieke partij en geloven in de weg van de politiek om positieve veranderingen voor Nederlanders buiten Nederland voor elkaar te krijgen. 

De SNBN zoekt daarom actief de samenwerking en de link met Den Haag op.Meer weten? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen over SNBN.

Bestuursleden Stichting Nederlanders Buiten Nederland

Eelco Keij

Voorzitter (D66) - Woonachtig in: Verenigde Staten

Woonachtig in New York, getrouwd met een Amerikaanse, vader van twee zoontjes. Sinds 2011 actief als belangenbehartiger van de Nederlanders die buiten Nederland tegen allerlei ‘Nederlandse’ belemmeringen aanlopen.

Auteur van het manifest “Kapitale Connecties“, over de economisch-culturele meerwaarde van Nederlanders buiten Nederland, voor Nederland zelf. In dagelijks leven fondsenwerver voor nonprofits.

Bas Dubbeldam

Vice-voorzitter (50PLUS) - Woonachtig in: VS

Bas Dubbeldam (Logistics Executive, USA) is deel van een multinationaal gezin met vrouw Jolanda, vier zonen en hun internationale partners.

Uit ervaring kennen zij de praktische kleine en soms ook grote problemen voor Nederlanders overzee, zowel in hun gastland als in Nederland. Via de SNBN gaat hij een verschil maken.

Onno Heerma van Voss

Penningmeester (FvD) - Woonachtig in: Ecuador

Vestigde zich als bosbouwkundig ingenieur in 1999 in Quito, Ecuador. Getrouwd met een Quiteense en vader van twee zoons en een dochter. Werkzaam in zijn eigen bedrijf dat hangmatten en tagua exporteert.

In Ecuador merkt hij hoezeer hij aan Nederland verbonden is.
Hij ijvert voor een betere verhouding tussen de Nederlander buiten Nederland en Nederland.

Twan Laan

Secretaris - Woonachtig in: Zwitserland

Gehuwd met een Zwitserse, vader van een zoon en een dochter. Emigreerde daarom in 2009 naar Zwitserland. Vindt het onbegrijpelijk dat de Nederlander buiten Nederland vaak buiten de scope van de Nederlandse instanties en politiek valt.

Zet zich met zijn sterk analytisch vermogen in om dat te veranderen.

Carole Overmaat

Woonachtig in: Australië

Carole Overmaat (1970, Arnhem) studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam. Ze woont sinds 2005 samen met Ron van Riet en twee kinderen in Melbourne, Australie.

Het avontuur vinden ze in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ze haar programma Dutch TV en nam in 2018 de Nederlandse krant de Dutch Courier over. 

.

Stefan van Dijk

(CU) - Woonachtig in: Kosovo

Stefan van Dijk (1984) woont en werkt sinds 2012 in Kosovo, met zijn vrouw en kinderen. Hij is actief in de digitale communicatie en handelsbevordering.

Hij vindt het niet meer dan logisch dat je om praktische redenen ook de nationaliteit kunt aannemen van het land waar je woont.

Bernard Naron

(PvdA) - Woonachtig in: België

Bernard Naron (1983) werkt voor een Nederlandse bank in België en woont sinds 2008 in het buitenland. Hij heeft een Kroatische vrouw en een dochter, met Nederlandse nationaliteit, die opgroeide in Luxemburg en België.

Hij begrijpt de problematiek die Nederlanders in het buitenland ondervinden en wil bijdragen aan oplossingen voor (soms complexe) problemen.

Jan Joosten

(CDA) - Woonachtig in: Verenigde Staten

Jan Joosten (1967) is partner bij advocatenkantoor Baker McKenzie in New York. Hij heeft zowel in Nederland (in Leiden; civiel en fiscaal) als in de Verenigde Staten (aan Harvard) rechten gestudeerd.

De Nederlandse overheid heeft de Nederlandse nationaliteit van Jan afgenomen omdat hij de Amerikaanse nationaliteit heeft verkregen.

 

Simon Lobach

(GroenLinks) - Woonachtig in: Zwitserland

Simon Lobach (1983, Groningen) is promovendus in Genève (Zwitserland) en werkt als consultant voor verschillende VN-organisaties. Hij is getrouwd met een Braziliaanse en heeft een dochter met dubbele nationaliteit.

Nederlanders die zich buiten de landsgrenzen vestigen worden geconfronteerd met een veelvoud aan problemen en Simon wil bijdragen aan het vinden van oplossingen hiervoor.

.

Catharina Rinzema

(VVD) - Woonachtig in: België

Catharina Rinzema (1985) werkt in het dagelijks leven voor Stichting Lezen & Schrijven en verdeelt haar tijd tussen Den Haag en Brussel. Zij is bestuurslid bij de VVD Brussel en tevens kandidaat voor de Europese Verkiezingen op 23 mei 2019.

Catharina zet zich graag in voor alle Nederlanders in Brussel en daarbuiten.

Hent de Vries

(SP) - Woonachtig in: Verenigde Staten

Hent de Vries (1958) is getrouwd met een Israëlische vrouw en woont met twee dochters in New York, waar hij Humanities doceert aan NYU. Studeerde in Leiden en was lange tijd hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.

Verloor zijn Nederlandse paspoort onvrijwillig in hetzelfde jaar waarin hij zijn eerste boek, Kleine filosofie van het wonder, in het Nederlands publiceerde.

Copyright 2019 - Stichting Nederlanders Buiten Nederland | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Website: Digitaal Design