Vragen over dubbele nationaliteit

Onze experts geven jou de kans om jouw vraag over nationaliteitsrecht te stellen. De experts, Kris von Habsburg en Mr Paul Munsell, gaan vertrouwelijk om met jouw persoonlijke situatie op het gebied van je Nederlandse nationaliteit. Voor de antwoorden vragen ze een bescheiden betaling. Let op: lees eerst gratis alle informatie hieronder via de talloze informatieve links. Uiteindelijk toch een vraag stellen? Klik dan hier.

Mr Paul Munsell woont zo’n 30 jaar in het buitenland (VS, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Hij heeft Franse en Duitse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Georgetown Universiteit te Washington DC en de George Mason University, Virginia. Daarna studeerde hij politieke wetenschappen en rechten aan de Institut d’Études Politiques de Paris en de Université de Paris (Panthéon-Assas) te Parijs. Paul heeft de Facebookgroep “Netherlands/Dutch Nationality Law Changes 2010 & Latent Dutch” opgericht. Volgens de Nederlandse ambassade te Washington was Paul de eerste Nederlander in Noord-Amerika die de optieverklaring in 2010 voor de “Latente Nederlanders” heeft afgelegd. Omdat de officiële informatie van de overheid vaak aanleiding geeft tot verwarring of onduidelijkheid, geeft hij aan organisaties en advocaten advies over het Nederlanderschap.

Kris von Habsburg woont al meer dan 25 jaar in den vreemde (Engeland, Thailand, China, Ierland, Australië, VS, etc). Hij heeft internationale ervaring met werken, huwelijk, scheiding, kinderen, en zowel zijn kinderen als hijzelf hebben ook een andere nationaliteit erbij. Hij heeft ook een paar jaar als consulair medewerker gewerkt en daar kennis opgedaan van zaken zoals afgifte van paspoorten, nationaliteitswetgeving, consulaire bijstand etc. Kris geeft verschillende instanties, stichtingen en politici advies op dit gebied. Hij is erg begaan met de problematiek en het leed dat veroorzaakt is en wordt door de huidige nationaliteitswetgeving, zoals het scheiden van gezinnen en het vereenzamen van ouderen. Hij herkende al snel hoe de nationaliteitswetgeving Nederlandse immigranten en hun families raakt en dat het ook anders kan.

Copyright 2019 - Stichting Nederlanders Buiten Nederland | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Website: Digitaal Design