Jouw vraag over dubbele nationaliteit

SNBN geeft jou de kans om jouw vraag over nationaliteitsrecht te stellen aan onze experts. Zij gaan vertrouwelijk om met jouw persoonlijke situatie op het gebied van je Nederlandse nationaliteit.

Formulier: vraag over dubbele nationaliteit

5 + 8 =

Paul Munsell woont al zo’n 30 jaar in het buitenland (VSA, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Hij heeft de Franse en Duitse taal en letterkunde aan Georgetown University te Washington DC en George Mason University, Virginia gestudeerd. Daarna politieke wetenschappen en recht aan de Institut d’Études Politiques de Paris en de Université de Paris (Panthéon-Assas) te Parijs. Paul heeft de Facebook Groep “Netherlands/Dutch Nationality Law Changes 2010 & Latent Dutch” opgericht. Omdat de officiële informatie van de Overheid vaak aanleiding geeft tot verwarring of onduidelijkheid beantwoord hij graag onofficieel kwesties over het Nederlanderschap ter ondersteuning van Nederlanders in het buitenland.

Kris von Habsburg woont al zo’n 25 jaar in het buitenland (Azië, Australië, USA, Engeland, Ierland), waar hij ervaring heeft met internationaal werken, huwelijk, scheiding, kinderen met meerdere nationaliteiten, heeft helaas ook ervaring met internationale kinderontvoering en heeft kinderen met, en zelf ook, een andere nationaliteit erbij. Hij heeft ook een paar jaar als consulair medewerker gewerkt en heeft daar kennis opgedaan van zaken zoals afgifte paspoorten, nationaliteitswetgeving, consulaire bijstand etc. Kris geeft vaak informeel advies aan anderen om te zorgen dat men binnen de wet blijft en nationaliteitsproblematiek vermijdt. Kris is erg begaan met de problematiek en leed veroorzaakt door de huidige nationaliteitswetgeving, die onder andere families kan scheiden en ouderen doet vereenzamen zoals hij zag via zijn werk in Australië. Hij is een van de medeoprichters van “Nederlanders in den vreemde”, was voormalig president van Dutch Language Australia, vrijwillig ambassadeur voor een kankerorganisatie, vrijwillig directeur voor stichtingen, en een management consultant met toerisme en gezondheidszorg specialisme. Daarnaast is Kris een regionale vertegenwoordiger voor onze organisatie. Kris herkent hoe de nationaliteitswetgeving Nederlandse immigranten en hun families raakt en geeft graag advies waar hij kan.

Copyright 2019 - Stichting Nederlanders Buiten Nederland | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Website: Digitaal Design